Vraag & antwoord

Algemeen

Het spel is geschikt voor groepen van 1-8 personen, van 15 jaar en ouder.
Je speelt het spel met minimaal 1 en maximaal 8 personen.
PC/laptop, stabiele internetverbinding, pen en papier, je telefoon en eventueel een online programma om samen te werken (scherm delen en videochatten).
Ja, je kunt het spel op afstand van elkaar spelen, iedereen speelt dan vanachter zijn eigen PC/laptop (corona-proof). Uiteraard kun je ook gezamenlijk in een ruimte spelen.
Jazeker. Kom je er niet uit? Je kunt altijd hints gebruiken. Maar onze tip is: geef niet te snel op. Bijt je vast in de puzzels en raadsels en je komt vast verder!
De gemiddelde speelduur is ongeveer 120 tot 180 speelminuten.
Nee, het spel is op een later moment te hervatten, mocht dit nodig zijn. Je kunt het spel te allen tijde sluiten om later verder te gaan.
Als groep koop je één ticket van € 34,50. Dit is een vaste prijs voor een heel team, ongeacht het aantal personen.
Jazeker! Klik hier om online een cadeaubon te kopen. Deze wordt direct digitaal toegestuurd of als mooie cadeaubon per post, met een unieke toegangscode welke in te wisselen is op de bestelpagina.
De game speel zich af in de echte Villa Marialust - een begrip in Apeldoorn. Het verhaal neemt je mee terug in de historie van dit prachtige rijksmonument. Fictie en non-fictie lopen door elkaar heen.
Ja, dat kan! Maar hoe meer spelers, hoe lastiger het is om te communiceren op afstand en hoe kleiner de rol van elke speler is.
Zéker! Direct na je bestelling ontvang je de factuur online per mail.
Nee, dit spel is geschikt voor ook geschikt voor jongere spelers. Er komt geen sex, horror of enge momenten in voor.
Deze leeftijd adviseren we in verband met de moeilijkheid van de puzzels

Technisch

We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome.
Met een betere internetverbinding heb je een betere ervaring. We raden aan: minimaal 15 Mb/s.
Eén iemand van het team is captain en bedient het spel, enkel hij of zij is ingelogd. De andere spelers spelen mee via ‘screen sharing’ van de captain. Gebruik daarvoor een online programma waarmee je je scherm kunt delen en kunt videobellen/chatten, zoals Microsoft Teams, Skype, Discord, Google Meet of Zoom (online samenwerken).
Nee dat is niet mogelijk.
Vaak helpt het om te refreshen of om opnieuw in te loggen. Je start weer waar je bent gebleven.

Troubleshooting

Controleer eerst goed of de speelcode toch niet toevallig in je SPAM inbox terecht is gekomen. Kan je hem echt niet vinden? Neem dan even contact met ons op.
Na invoeren van de code krijg ik alleen een groen scherm. Dit komt doordat de start button buiten beeld valt door je schermresolutie. Pas de schermresolutie aan, zodat alles goed in beeld is en je kan het spel beginnen.
Degene die zijn/haar scherm deelt, moet ook het systeemgeluid delen. Soms moet je op je computer bij instellingen hiervoor eerst toestemming verlenen.
De team captain heeft goed geluid, degene op afstand hebben minder goed geluid. Dit ligt aan het programma waarmee je je scherm deelt. Probeer eventueel een ander programma. opties zijn Microsoft Teams, Skype, Discord, Google Meet of Zoom.
Je hebt mogelijk het spel geopend in een browser die niet wordt ondersteund. Een aantal browsers worden niet ondersteund (zoals Internet Explorer). Probeer een andere browser. Wij adviseren Chrome, Firefox of de nieuwste versie van Edge